با توجه به طب سنتی، هر فرد مزاج خاصی دارد که با نام طبع هم شناخته میشود؛ اما مزاج چیست؟ مزاج روشی پزشکی است که پزشکان قدیمی برای توصیف حالتها و عملکرد بدن شرح دادهاند.
فصل زمستان مزاجی سرد و تر دارد. در این فصل باید غذاهایی که گرم هستند، استفاده شود.
برنامج سياسي اجتماعي تفاعلي يغطي القضايا المحلية بأسلوب عفوي وقريب من المستمع، بالإضافة لبث تقارير من الشارع لأخذ آراء الناس في أمور عديدة.
زمانی که مزاج از حالت طبیعی و اعتدال خود خارج شود، بدن دچار اختلال می شود. این اختلال ها باعث بروز مشکلاتی همچون بیماری های جسمی و حتی تغییرات اخلاقی و رفتاری در فرد می شود. مثلا شخصی که مزاج سردی دارد باید از خوردن زیاد مواد غذایی با طبع سرد خودداری کند.
باید از برنامه غذایی پیروی نمایید که مطابق با مزاجتان طراحی شده باشد. متخصصین برای کاهش یا افزایش وزن شما به تعدیل و اصلاح طبع میپردازند تا کیفیت و سرعت نتیجه گیری شما افزایش یابد.
بر خلاف الکمئون، بقراط پیشنهاد کرد که طبع یا مزاج مایعات حیاتی بدن است: خون، بلغم، صفرا و سودا. آلکمائون و بقراط اظهار داشتند که کمبود یا زیاده روی شدید در هر یک از طبعها (مایعات بدن) در فرد میتواند نشانه ای از بیماری باشد. بقراط و سپس جالینوس پیشنهاد کردند که عدم تعادل متوسط در مخلوط این مایعات باعث ایجاد الگوهای رفتاری میشود[۴] یکی از رسالههای منسوب به بقراط با نام درباره ماهیت انسان، این نظریه را به شرح زیر توصیف میکند:
سوداوی مزاجها افرادی ترسو و مضطرب هستند و از لحاظ روحی عموما بیقراری دارند. از نظر فیزیکی مرتب، منظم و فعال هستند. این دسته افراد، تمایل بیشتری به بیخوابی دارند.
سقراط فیلسوف بزرگ یونانی، همه غذاها را در چهار دسته گرم، سرد، خشک و تر قرار میداد. او اعتقاد داشت که سلامتی و نبود بیماری به حفظ تعادل، بین این چهار دسته بستگی دارد.
این افراد پوستی گندمگون و سبزه دارند. جنس موهایشان ضخیم و خشک و اغلب به رنگ تیره است و رنگ زبان آن ها متمایل به زرد است. افراد صفراوی فعال و پرانرژی و پر مزاج جنب و جوش هستند.
او در این مقاله از مزاج دموی، بلغمی، صفراوی و سوداوی صحبت کرد؛ اما درباره مزاجهای گرم، سرد، تر و خشک که فهمی سختتر داشتند، مطلبی ننوشت.
او در این مقاله از مزاج دموی، بلغمی، صفراوی و سوداوی صحبت کرد؛ اما درباره مزاجهای گرم، سرد، تر و خشک که فهمی سختتر داشتند، مطلبی ننوشت.
ما چهار مزاج شامل صفراوی، دموی، سوداوی و بلغم داریم که علم مزاج شناسی به بررسی آنها میپردازد. تشخیص مزاج با استفاده از ویژگیهای ظاهری و عادتها و حالات روحی فرد انجام میشود.
مواد غذایی دیگر: فرنی بادام، جوانه گندم، نمک دریایی، برنج قهوهای، زنجبیل و عسل
یکی از انواع طبعها، طبع دموی میباشد. افراد دارای مزاج دموی یا گرم و تر از نظر شخصیتی انسانهای بسیار شجاعی هستند. اعتماد به نفس بالای آنها باعث میشود تا جسارت انجام بسیاری از کارها را پیدا کنند. با دیگران به راحتی ارتباط برقرار میکنند و اهل خطر کردن هستند. دمویها در دسته انسانهای عصبانی نیستند اما در اوقات عصبانیت تبدیل به انسان خطرناکی میشوند.